Geen categorie

Drents Museum krijgt 82 werken Matthijs Röling

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Kunstverzamelaar Cees Röling schenkt zijn collectie werken van Matthijs Röling als een promised gift bij zijn overlijden aan het Drents Museum. Het betreft 82 schilderijen van de kunstenaar, die de achterneef is van de schenker.

Zelfportret Matthijs Röling (1943).

De 82 schilderijen van de Groningse kunstenaar Matthijs Röling (1943) vormen een belangrijk onderdeel van Cees Rölings collectie. “Al vele jaren ben ik intensief bezig met het verzamelen van kunstobjecten”, aldus Cees Röling. “Niet zonder trots constateer ik dat door de jaren heen mijn collectie zich heeft ontwikkeld tot een kwalitatief zeer goede collectie.”

Hij wil zijn collectie graag tonen aan de buitenwereld. “Bij de bouw van mijn huidige woning heb ik speciaal rekening gehouden om al deze werken een mooi plaatsje te geven. Vooral ook om anderen in de gelegenheid te stellen de werken te bekijken. Ik zou dan ook het liefst van het huis een museum maken, maar dat is natuurlijk niet reëel.”

Daarom schenkt hij een deel nu aan het Drents Museum, dat al werk van Matthijs Röling bezat. Vorig jaar kocht het nog veertien schetsboeken van deze kunstenaar. Het museum zal de werken uit de schenking van Cees Röling in wisselende samenstellingen permanent presenteren in de zalen van Hedendaags Realisme. De zalen zullen de naam Collectie Röling gaan dragen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share