Geen categorie

Who’s afraid of… keert terug in Stedelijk Museum

0 0
Read Time:53 Second

Nieuws

Het schilderij Who’s Afraid of Red, Yellow and Blue III van Barnett Newman keert terug op zaal in het Stedelijk Museum. Daar is het vanaf 24 april na jaren weer te zien.

Barnett Newman, Who’s Afraid of Red, Yellow and Blue III, 1967-68, Stedelijk Museum Amsterdam.

Een verwarde man bewerkte het doek in 1986 met een stanleymes. Negen jaar vernielde diezelfde man ook Newmans Cathedra. Op aanraden van Newmans weduwe werd de restauratie van Who’s Afraid of Red, Yellow and Blue III uitgevoerd door de restaurator Daniel Goldreyer. Het resultaat leidde tot grote commotie. Goldreyer werd ervan beschuldigd het werk te hebben overschilderd met een verfroller. In een rapport dat vorig vrijkwam bleek dat dit ook inderdaad het geval was.

Het doek was na alle ophef nooit meer te zien, maar daar komt eind april verandering in. Het wordt onderdeel van een collectiepresentatie over Newman. Het Stedelijk Museum toont dan ook Cathedra, dat door restauratoren van het museum werd gerestaureerd.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share