Geen categorie

Topstukken Mauritshuis te zien in Italië

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Nieuws

Het Meisje met de Parel en haar gevolg eindigen hun wereldtournee in het Italiaanse Bologna. De schilderijen uit het Mauritshuis in Den Haag zijn sinds zaterdag te zien in het Palazzo Fava.

Jan Steen (1626-1679
), Het oestereetstertje, ca. 1658-1660
, paneel, 20,5 x 14,5 cm (van boven afgerond)
, Mauritshuis, Den Haag.

Op de expositie La ragazza con l’orecchino di perla – il mito della Golden Age da Vermeer a Rembrandt (Het meisje met de parel – de mythe van de Gouden Eeuw van Vermeer en Rembrandt) zijn 37 schilderijen uit het Mauritshuis te zien. Behalve Vermeers beroemde meisje zijn ook Het puttertje van Carel Fabritius en Soo voer gesongen, soo na gepepen en Het oestereetstertje, beide van Jan steen, meegereisd. Dat laatste paneel is met zijn formaat van 20,5 bij 14,5 centimeter het kleinste schilderij dat Steen ooit maakte.

Vanwege een grootscheepse renovatie van het Mauritshuis hebben de topstukken tijdelijk elders onderdak. Een groot deel is tot en met 4 mei te zien in Gemeentemuseum Den Haag en een kleinere selectie reist over de wereld. De werken waren eerder in Japan en de Verenigde Staten een groot succes. Het New Yorkse Museum The Frick Collection beleefde dankzij de schilderijen een bezoekersrecord. De expositie in Bologna kende alvast een goede start. Op de openingsdag werd deze door 4.000 mensen bezocht, meldde het Mauritshuis op Twitter.

De schilderijen zijn tot en met 25 mei in het Italiaanse museum te bewonderen en reizen daarna terug naar huis. Het Mauritshuis  heropent een maand later, op 27 juni.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share