Geen categorie

Christie’s veilt zeldzame schilderijen

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Nieuws

Christie’s Amsterdam veilt op 20 en 21 november enkele zeldzame schilderijen, voornamelijk uit de Gouden Eeuw. Een van de werken is een relatief vroege Jan Steen: een landschap uit 1652-1654 met een groepje rustende reizigers. Het zal naar verwachting tussen de 120.000 en 180.000 euro opbrengen.

Isaac Israëls (1856-1934), Regent Street, London, olieverf op doek.

Eveneens zeldzaam is een monumentaal doek uit 1653 van de Antwerpse meester Jan van Dalen. Hij verbeeldde daarop op vroegbarokke wijze de vier elementen. Van Jan van Dalen zijn maar enkele werken bekend. Één daarvan hangt in het Kunsthistorisches Museum in Wenen.

Werk van Pieter Post komt ook zelden op de kunstmarkt. De schilder-architect heeft een oeuvre van slechts dertien werken nagelaten. Rond 1630 schilderde deze co-architect van het Mauritshuis een panoramisch landschap rond Haarlem, dat nu in Amsterdam wordt aangeboden.

Niet zozeer zeldzaam, maar wel opvallend, is een voorstelling van Regent Street door Isaac Israëls. Vanaf een hoger standpunt, in fel rood en grijsblauw geschilderd, toont hij een krioelende mensenmassa die zich een weg baant door het drukke, Londense verkeer. Dit impressionistische schilderij heeft een geschatte waarde van 180.000 tot 250.000 euro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share