Geen categorie

Kunstroof Kunsthal wordt verfilmd

0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Nieuws

De kunstroof uit de Kunsthal wordt verfilmd. De Roemeense fotograaf Cristiaan Movilă en zijn landgenoot, producent en regisseur Tudor Giurgiu werken momenteel samen aan een scenario. Dat meldt Libra Film Productions, die de film zal produceren.

De gestolen werken.

De film vertelt het verhaal over wat Libra “de grootste roof van de laatste decennia” noemt. In de nacht van 15 op 16 oktober 2012 werden zeven schilderijen gestolen uit de Rotterdamse expositieruimte. De daders werden uiteindelijk in Roemenië gevonden. De schilderijen zouden zijn verbrand. Of misschien toch niet? De advocaat van een van de verdachten vertelde gisteren in EenVandaag dat de werken nog steeds bestaan.

De dieven namen werken mee van Picaso, Matisse, Gauguin, Monet, Meijer de Haan en Lucian Freud, met een gezamenlijke verzekerde waarde van 17 miljoen euro. “Maar hoeveel is een Picasso werkelijk waard in de handen van een moeder die haar zoon wil helpen?” vraagt Movilă zich af. Hij verwijst met die woorden naar de moeder die de schilderijen zou hebben verbrand omdat haar zoon, een van de daders, bang zou zijn geworden.

Movilă heeft zich als fotograaf verdiept in de zaak. Hij maakte de foto’s voor het voorpagina-artikel erover in de New York Times  van 26 juli. Hij raakte ervan overtuigd dat de roof en de nasleep interessant zijn voor een film. Daarom nam hij contact op met zijn vriend Giurgiu, met wie hij die nu van de grond probeert te krijgen. Als het aan hen ligt, wordt de film een Engelstalige internationale co-productie, met Europese en Amerikaanse acteurs.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share