Geen categorie

Bacons eerst verkochte werk ooit brengt 12,3 miljoen op

0 0
Read Time:53 Second

Francis Bacon (1909-1992), Head III, 1949.

Nieuws

Het eerste werk dat Francis Bacon ooit verkocht, was Head III, in 1949. Verzamelaar Wright S. Ludington, medeoprichter van het Santa Barbara Museum of Art betaalde er 150 pond voor. Gisteren bracht datzelfde werk op een veiling bij Sotheby’s Londen omgerekend 12,3 miljoen euro op.

Het schilderij is de derde van zes Heads die Bacon (1909-1992) in 1949 schilderde. Hij toonde ze in datzelfde jaar op zijn eerste solo-expositie in de Hanover Gallery in Londen. En daar was het dat Head III voor het eerst een nieuwe eigenaar kreeg. Saillant detail: de Hanover Gallery bevond zich op een steenworp afstand van Sotheby’s waar het werk gisteren opnieuw werd verhandeld.

Zes bieders streden om het portret mee naar huis te kunnen nemen. Ze dreven daardoor de prijs op tot de uiteindelijke 12,3 miljoen. Vooraf werd de waarde geschat op maximaal 10,7 miljoen. Een particulier uit de Verenigde Staten bleek de hoogste bieder.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share