Geen categorie

‘Fusie volkenkundige musea haalbaar
’

0 0
Read Time:47 Second

De directie van Rijksmuseum Volkenkunde reageert positief op het besluit van ministers Bussemaker van OCW en Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking om het Tropenmuseum de komende jaren financieel te blijven ondersteunen. Het voortbestaan van dit museum was onzeker geworden door eerdere bezuinigingen. Het besluit maakt de gewenste fusie tussen drie volkenkundige musea haalbaar, aldus Rijksmuseum Volkenkunde.

Het Tropenmuseum.

Al langer voeren Rijksmuseum Volkenkunde, het Tropenmuseum en het Afrika Museum intensieve gesprekken over verregaande samenwerking. Die leidden vorig jaar tot de intentie om de krachten te bundelen en op afzienbare termijn te fuseren. Door het wegvallen van de financiering voor het Tropenmuseum stonden die plannen geruime tijd op losse schroeven.

Door de toezegging van de ministers om het Tropenmuseum de komende drie jaar financieel te blijven ondersteunen kunnen de drie musea hun planner concreter maken. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk één museumorganisatie met drie locaties komt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share