Geen categorie

The Mark of Abel

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Eduard Planting Gallery in Amsterdam toont foto’s van Lydia Panas. Met The Mark of Abel exposeert deze Amerikaanse fotografe voor de eerste keer in Nederland. De fotoserie toont intrigerende portretten van haar familie en vrienden.

Lydia Panas The Mark of Abel A Suspended Moment - Courtesy Eduard Planting Gallery.

De foto’s zijn gemaakt in de weelderige, groene omgeving van de boerderij van Panas in Pennsylvania. Drie jaar lang nodigde zij bekenden uit en formeerde ter plekke groepjes van kinderen en volwassenen. Ook haar dochter en twee zonen stonden voor de camera.

Panas heeft een grote interesse in opgroeiende jeugd, zoekend naar een eigen identiteit. Voor The Mark of Abel heeft zij niet alleen de relaties binnen een familie, maar ook de kracht en kwetsbaarheid van jongeren vastgelegd.

Het werk van Panas is gepubliceerd in toonaangevende media als The New York Times Magazine en The Wall Street Journal Blog. De fotografe exposeert wereldwijd in galeries en op festivals. Ook zijn haar foto’s opgenomen in collecties van musea en kunstverzamelaars.

The Mark of Abel – Photographs by Lydia Panas, t/m 22 juni in Eduard Planting Gallery, Eerste Bloemdwarsstraat 2, Amsterdam. De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share