Geen categorie

Van Goghs schetsboekjes te koop als facsimile’s

0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

Het Van Gogh Museum heeft reproducties gemaakt van de vier overgebleven schetsboekjes van Vincent van Gogh, en gaat deze in de winkel verkopen. Drie van de echte boekjes zijn nu te zien op de jubileumtentoonstelling Van Gogh aan het werk.

De luxe box met de facsimile’s van de schetsboekjes. Van Gogh Museum (Vincent van Gogh Stichting). Foto: Erik en Petra Hesmerg.

De schetsboekjes geven volgens het museum een intieme blik in het leven en de werkwijze van de schilder, met schetsen in potlood, pen, inkt en krijt, persoonlijke aantekeningen, adressen en dichtregels. Het eerste schetsboekje dateert uit Nuenen, het vierde uit zijn laatste dagen in Auvers-sur-Oise. De andere twee omvatten werk en aantekeningen uit Van Goghs jaren in Nuenen, Antwerpen en Parijs.

Schetsboekjes van Vincent van Gogh (1853-1890), collectie Van Gogh Museum (Vincent van Gogh Stichting). Foto: Erik en Petra Hesmerg.

De facsimile’s zijn een publicatie van The Folio Society in Londen in samenwerking met het Van Gogh Museum. Marije Vellekoop: “Deze facsimile-uitgave is een langgekoesterde wens van het Van Gogh Museum”, vertelt Marije Vellekoop, hoofd Kunst. “We zijn bijzonder tevreden over dit exclusieve en inspirerende resultaat, waarmee we een kijkje geven in het leven en de werkwijze van Van Gogh.”

De schetsboeken zitten in een luxe box met daarin verder een mapje met facsimile’s van losse schetsboekbladen en een boekje met toelichting van Vellekoop en Renske Suijver, onderzoeker van het Van Gogh Museum. De facsimile-uitgave verschijnt in een gelimiteerde oplage van 1.000 exemplaren en is te koop in de museumwinkel en binnenkort via www.vangoghmuseumshop.com.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share