Geen categorie

Aviodrome trekt 160.000 bezoekers in eerste jaar na doorstart

0 0
Read Time:56 Second

Nieuws

Aviodrome heeft in het eerste jaar na de heropening ruim 160.000 bezoekers ontvangen. Het museale themapark in Lelystad maakte vorig jaar op 28 april een doorstart nadat het eind 2011 moest sluiten wegens een faillissement. Het park werd overgenomen door exploitant Libéma.

Foto: Aviodrome.

Het themapark werd na de overname grondig vernieuwd. Zo kwam er een panoramaterras met uitzicht op Lelystad Airport en werden meer vliegtuigen toegankelijk. Ook werden er zeven attractiezones ingericht. In een van die zones wordt op speelse wijze getoond hoe de bagageafhandeling op een luchthaven in zijn werk gaat.

Volgens Albert Kraai, Parkmanager van Aviodrome, is het succesvolle eerste jaar te danken aan een aantal factoren, waaronder het behoud en uitbreiding van de collectie. “De collectie bestaat niet alleen uit de vliegtuigen, helikopters, objecten en onderdelen. Ook het historische archief valt daar onder. Deze bestaat uit zeer veel foto’s, boeken, tijdschriften en belangrijke documenten.”

Recent kocht Aviodrome de Noorduyn Norseman. Dit vliegtuig (op drijvers), ontworpen door Nederlander R.B.C. (Bob) Noorduyn, heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share