Geen categorie

Recordbedrag voor Kuifje-cover

0 0
Read Time:35 Second

Hergé, cover voor Kuifje in Amerika. Foto: Artcurial.

Een originele handgetekende cover van het album Tintin en Amerique (Kuifje in Amerika) is afgelopen weekend bij het Parijse veilinghuis Artcurial geveild voor 1,3 miljoen euro. Nooit eerder werd er meer betaald voor een strip of een stripomslag.

Hergé tekende de cover in 1932 in Chinese inkt en waterverf voor de eerste editie van Kuifje in Amerika. De vorige eigenaar had de cover in 2008 gekocht, voor 764.000 euro. De hoge prijs is te verklaren door de zeldzaamheid van het werk. Er zijn slechts vijf door Hergé met de hand getekende covers van Kuifje in omloop.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share