Geen categorie

Slot Zeist toont etsen Rembrandt

0 0
Read Time:33 Second
Rembrandt van Rijn, Kwakzalver, 1635.

Nieuws

Slot Zeist toont van 26 juni tot en met 2 september dertig etsen van Rembrandt. Te zien zijn onder meer beroemde bladen als Zelfportret met gepluimde baret, Landschap met de molen, La petite tombe (Christus predikend), Rembrandts allereerste ets en de zogenoemde Honderdguldenprent.

De tentoonstelling heet Etsen van Rembrandt en tijdgenotenen dus is er ook werk te zien van andere kunstenaars. Bijvoorbeeld van Jan Lievens (zijn befaamde ‘tronies’), Ferdinand Bol, Anthonie Waterloo, Reinier Nooms Zeeman. Zeldzaam is een prent van Jan de Baen, die de brand in het oude stadhuis van Amsterdam in 1652 verbeeldt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share