Geen categorie

Buurt zamelt geld in voor schildpad Jan Fabre

0 0
Read Time:48 Second

Blijft hij staan op zijn inmiddels vertrouwde plek, of moet de reusachtige bronzen schildpad alsnog de Apollolaan in Amsterdam Zuid verlaten? Het kunstwerk Searching for Utopia van Jan Fabre maakte deel uit van de openluchtexpositie Art Zuid 2011. Omwonenden waren zo onder de indruk van het beeld dat ze een inzamelingsactie begonnen om het voor de buurt te kunnen behouden.

Jan Fabre (1958), Searching for Utopia. Foto: Evert-Jan Pol.

De deadline is onlangs verstreken en ruim tweederde van het benodigde bedrag is binnengehaald. In een poging het resterende deel bijeen te krijgen, heeft de buurt de actie verlengd tot Koninginnedag. De Belgische eigenaar is bereid gevonden het kunstwerk tot die tijd te laten staan.

ArtZuid  is een tweejaarlijkse beeldententoonstelling in Amsterdam Zuid. De expositie wordt steeds samengesteld door een andere gastconservator. In 2009 was dat Michiel Romeyn en vorig jaar Jan Cremer. De volgende editie opent op 24 mei 2013.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share