Geen categorie

‘Nieuwe’ Rembrandt in Rembrandthuis

0 0
Read Time:52 Second

Rembrandt van Rijn (1606/1607-1669), Oude man met baard, ca.1630.

Het Rembrandthuis heeft een schilderij in bruikleen gekregen dat onlangs als echte Rembrandt is erkend. Het kleine paneel, Oude man met een baard, is nu te zien in het Amsterdamse museum.

Rembrandt schilderde het portret rond 1630. Röntgenonderzoek heeft aangetoond dat onder het schilderij een zelfportret van de meester schuilgaat. Dat en overeenkomsten in schilderstijl hebben Ernst van de Wetering, hoofd van het Rembrandt Research Project ervan overtuigd dat het hier om een echte Rembrandt gaat.

Het portret, eigendom van een particuliere verzamelaar, stond al langer in de belangstelling van het gerenommeerde instituut, dat zich volledig bezighoudt met onderzoek naar Rembrandts werk. Er was namelijk al een kopie van het werk bekend, dat vermoedelijk is gemaakt door een van Rembrandts leerlingen in Rembrandts atelier. Het Rembrandthuis  zal van 1 mei tot 1 juli 2012 een expositie wijden aan het onderzoek dat vooraf ging aan de toekenning van dit schilderij aan Rembrandt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share