Geen categorie

Al 1,5 miljoen bezoekers voor Van Gogh Museum

0 0
Read Time:46 Second

Foto: Van Gogh Museum.

Het Van Gogh Museum in Amsterdam stevent af op een bezoekersrecord. Dit jaar bezochten al 1,5 miljoen mensen het museum. “Dat is een stijging van zo’n tien procent ten opzichte van 2010”, aldus directeur Axel Rüger. “We zijn daarmee opnieuw het best bezochte museum van Nederland.”

Het bezoekersrecord is volgens Rüger mede te danken aan de geslaagde programmering. De tentoonstelling Picasso in Parijs, 1900-1907 zorgde er in het voorjaar bijvoorbeeld voor dat met name veel Nederlandse bezoekers de weg naar het museum opnieuw wisten te vinden. Ook Van Gogh in Antwerpen en Parijs in de zomer werd goed ontvangen. Dat geldt eveneens voor de nog lopende expositie Snapshot. Schilders en fotografie, 1888-1915 over de invloed van de komst van fotografie op kunstenaars rond 1900. Deze is nog tot en met 8 januari 2012 te zien.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share