Geen categorie

Kunstenares Leonora Carrington overleden

0 0
Read Time:33 Second

Leonora Carrington (1917-2011), Queria ser pajaro, 1960, olieverf op doek. Foto: Frey Norris Gallery, San Francisco.

De Britse kunstenares Leonora Carrington is woensdagavond overleden. Dat werd gisteren bekendgemaakt door het Conaculta, de Mexicaanse Nationale raad voor kunst en cultuur. De doodsoorzaak was vermoedelijk een longontsteking. Carrington werd 94 jaar.

Carrington  werd op 6 april 1917 geboren in Engeland maar woonde al sinds 1942 in Mexico. Ze werd door veel mensen gezien als de laatste van de originele surrealisten. Salvador Dalí zou haar ooit “de belangrijkste vrouwelijke kunstenaar” hebben genoemd. In Mexico wordt die mening nog steeds gedeeld.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share