Geen categorie

Picasso geveild voor bijna 30 miljoen

0 0
Read Time:34 Second

Pablo Picasso, La Lecture, 1932.

La Lecture van Pablo Picasso, een portret van zijn minnares en muze Marie-Thérèse Walter, is gisteravond bij Sotheby’s in Londen geveild voor omgerekend 29,7 miljoen euro. Dat was ruim boven verwachting; het schilderij uit 1932 had een geschatte waarde van tussen de 14 en 21 miljoen euro.

Het werk toont een dromerige, in gedachten verzonken Walther met een open boek op haar knieën. Picasso schilderde La Lecture daags nadat hij een van zijn meesterwerken, Le Rêve(De droom), had gerealiseerd. Het schilderij werd na een biedingstrijd tussen zeven bieders gekocht door een anonieme telefonische bieder.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share