Geen categorie

Blik in de ruimte

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Huis Marseille toont de bezoeker een kijkje in de ruimte. Het museum wijdt een grote expositie aan astronomische fotografie. Historische foto’s worden gecombineerd met spectaculaire beelden van bekende (ruimte)telescopen en ruimteschepen.

Hubble Space Telescope De Draaikolknevel (Messier 51); 18-22 januari 2005 Digitaal bestand 11477 x 7965 pixels NASA, ESA, S. Beckwith, The Hubble Heritage Team (STScI, AURA).

De meer recente foto’s hebben, mede doordat ze in kleur zijn, vaak een surrealistisch karkater. De afbeelding van de Paardekopnevel in Orion heeft meer weg van een abstract schilderij. Datzelfde gaat op voor de foto van een draaikolknevel, gemaakt door de Hubble Telescoop. En ook de zon is opeens een kleurig kunstwerk.

De nieuwe beelden, die meestal alleen in digitale vorm bestaan, zijn speciaal voor de tentoonstelling op monumentaal formaat afgedrukt waardoor de detailrijkdom en de fotografische kwaliteiten optimaal tot hun recht komen. De foto’s, zowel de recente als die van vele jaren geleden, geven een indrukwekkend beeld van het heelal en doen verwonderen over zoveel schoonheid dat met het blote oog niet zichtbaar is. Je zou bijna zin krijgen om zelf mee op ontdekkingsreis te gaan.

First Light: Fotografie & Astronomie, t/m 30 mei in Huis Marseille, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share