Geen categorie

De levensechte stillevens van Henk Helmantel

0 0
Read Time:48 Second

Expositie

Na exposities in de Verenigde Staten, Taiwan, Duitsland, Tsjechië, Maleisië, Engeland, Frankrijk en Indonesië heeft Henk Helmantel zijn wereldtournee voortgezet in eigen land. De Groningse kunstenaar exposeert in Slot Zeist.

Foto links: Henk Helmantel, Romeins Glas (2008/2009). Foto rechts: Henk Helmantel, Witlof in Gele doos (1992).

 

Helmantel (1945) behoort tot de eerste generatie kunstschilders van na de oorlog die al spoedig de nieuwe realisten werden genoemd. De benaming realist is voor weinig kunstenaars zo terecht als voor Helmantel. De voorwerpen op zijn stillevens zijn zo levensecht dat je als toeschouwer bijna de neiging hebt ze eruit te plukken.

Hoewel hij vooral bekend is geworden als schilder van stillevens, schildert hij ook met regelmaat interieurs van middeleeuwse kerken en kloosters. En zelfs vloeit er heel af en toe wel eens een portret of landschap uit zijn penseel.

Henk Helmantel, t/m 14 maart in Slot Zeist

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share