Geen categorie

Schilderen met papier

0 0
Read Time:54 Second

Bianca Runge, Lesath, 2008/2009.

Bianca Runge (1967) ‘schildert’ met papier. Uit tijdschriften en boeken knipt ze details uit foto’s, waarmee ze vervolgens haar eigen creaties maakt. Voorbeelden van haar werk zijn nu te zien in Museum De Glazenkast in Middelburg.

Gaten in de werkelijkheid heet de expositie en die naam is goed gekozen. Runge ontdoet de foto’s die ze uitknipt van hun onderwerp en de daardoor ontstane gaten vult ze op met andere knipsels. Pin-ups, maar ook vissen veranderen zo in surrealistische creaturen.

Landschappen hebben in het werk van Runge meerdere dimensies. Door de verschillende lagen die de kunstenares heeft aangebracht zie je verschillende landschappen in elkaar overlopen. In het werk Lesath zie je bijvoorbeeld een kabelbaan in het luchtledige eindigen.

De werkwijze van de kunstenares levert werk op waar je niet snel voorbij loopt. In de collages valt zoveel te ontdekken dat je er best wat langer bij stil mag staan.

Gaten in de werkelijkheid, t/m 27 september in Museum De Glazenkast, Middelburg

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share