2 exposities Rineke Dijkstra in Scandinavië

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/3/0/2/digitalekunstkrant.nl/httpd.www/wp-content/themes/magazine-premium/template-parts/content.php on line 13

Het Louisiana Museum of Modern Art in het Deense Humlebæk wijdt komend najaar een tentoonstelling aan het werk van de Nederlandse fotograaf Rineke Dijkstra (1959). De expositie Rineke Dijkstra – De enkelte og de mange (de ene en de velen) is Dijkstra’s eerste expositie in Scandinavië.

Vondelpark Amsterdam, 2005 © Rineke Dijkstra.

Het museum meldde het nieuws op zijn Facebook-pagina op 8 maart, de dag dat bekend werd dat Dijkstra wordt onderscheiden met de Hasselblad Award, een van de belangrijkste fotografieprijzen ter wereld. Ze krijgt de oeuvreprijs uitgereikt op 9 oktober in het Hasselblad Center in het Zweedse Göteborg. Daar opent de dag erop ook haar tweede Scandinavische tentoonstelling.

De Hasselblad Foundation, die de prijs uitreikt, noemt haar een van een van de belangrijkste hedendaagse kunstenaars die zich toeleggen op portretfotografie. “Haar foto’s op groot formaat richten zich op de thematiek van de identiteit en tonen haar modellen meestal op  meestal het vastleggen van haar onderwerpen op momenten van transitie of kwetsbaarheid.”
De tentoonstelling in het Louisiana Museum of Modern Art loopt van 21 september tot en met 30 december.

Share